Sofia Offshore Windpark, Noordzee

Voor het Sofia Offshore Windpark van 1,4 gigawatt heeft Euroclima de eer om een aantal luchtbehandelingskasten te mogen leveren voor het convertorplatform. Naast de weersbestendigheid, locatie en klimaat hadden we nog een aantal andere uitdagingen. Geïntegreerde koeling en regeling is voor de utiliteit (op het vaste land) een standaard optie. Op een platform op zee is dit echter heel anders. In overleg met onze opdrachtgevers zijn we erin geslaagd om een betrouwbare en bestendige plug and play oplossing te leveren.

Het platform is gelegen in het ondiepe centrale deel van de Noordzee dat bekend staat als de Doggersbank, is het grootste offshore windproject in de huidige portefeuille van RWE.

Het project dat nu in aanbouw is, bevindt zich op 195km van het dichtstbijzijnde punt aan de noordoostkust van het Verenigd Koninkrijk op een terrein van 593 vierkante kilometer. Het zal één enkel offshore convertorplatform hebben, waarbij de opgewekte elektriciteit van daaruit via een hoogspanningsgelijkstroom-exportkabel wordt getransporteerd naar 220 kilometer verderop in Redcar, Teesside, aan land. Het vereist een nieuw onshore converterstation en heeft een overeengekomen netaansluitpunt op het bestaande National Grid-substation in Lackenby, Teesside, zeven kilometer landinwaarts. Het project zal worden uitgevoerd vanuit een RWE-hub in Grimsby

Feiten & Cijfers
Sofia Offshore Windpark

1,4GW

geïnstalleerd vermogen

593km2

locatiegrootte

100

turbines

252m

turbinehoogte

35m

diepste waterdiepte

20m

ondiepste waterdiepte

195km

afstand tot de kust

220km

afstand tot aanlanding

1.200.000

aantal aangesloten huizen

Terug naar overzicht
info@altop-international.nl +31 (0)316 - 82 00 30