Datacenters, Internationaal

Er wordt steeds meer data ver- en gebruikt. Of het nu jouw afspeellijst van Spotify is, het online fotoalbum van de vakantie of onze projecten die in de Cloud opgeslagen zijn, al die gegevens moeten ergens (tijdelijk) opgeslagen worden. Dat gebeurt in datacenters.

Een datacenter is een industrieel pand, gebouwd met één doel: zorgen dat computerservers 24/7 blijven draaien. Om daarvoor te zorgen, moeten datacenters werken met de nieuwste techniek op het gebied infrastructuur, stroomvoorziening en… luchtbehandeling!

In heel Europa neemt de vraag naar data en (dus) datacenters toe. Altop International heeft zich inmiddels ruim bewezen in het verleden en mag meedenken en adviseren in de luchtbehandeling. We hebben het afgelopen jaar voor drie datacenters, München, Zurich en Frankfurt in totaal veertien luchtbehandelingskasten geleverd. Dat lijkt veel, tot je bedankt dat deze datacenters 10.000m2 tot 12.000m2 groot zijn!

De kasten kunnen het datacenter koelen, verwarmen, bevochtigen en ontvochtigen. Met behulp van een speciaal door Freek Hendriksen ontworpen software, kunnen de luchtbehandelingskasten lokaal en online worden bediend. We zijn dan ook bijzonder trots dat we deel mogen uitmaken van dit soort projecten!

Terug naar overzicht
info@altop-international.nl +31 (0)316 - 82 00 30