Samen investeren in schone lucht

9 sep 2022

Story in samenwerking met ViridiAir

Organisaties horen al een aantal jaren dat zij ‘groener’ moeten worden. Wat begon met het vervangen van plastic koffiebekers voor papier en het niet langer printen van e-mails, is uitgegroeid tot een revolutie, ook in de wereld van luchtbehandeling. Altop International is expert op het gebied van luchtbehandeling en trotse partner van Viridi Air. We vertellen je dan ook graag wat duurzaamheid voor ons betekent.

Luchtbehandeling

Schone lucht is essentieel om comfortabel te kunnen wonen, werken en recreëren. Steeds meer gebouwen zijn daarom voorzien van een luchtbehandelingskast. Dit varieert van eenvoudige compacte units, tot complete oplossingen met meerdere grote kasten met intelligente besturing. Vooral op plekken waar de luchtwaardes kritisch zijn, is schone lucht een technische uitdaging. Denk hierbij aan ziekenhuizen, voedselfabrieken en datacenters. Juist in die situaties zijn wij helemaal thuis!

Duurzaamheid & Techniek

Het beheersen van de luchtkwaliteit doen wij het liefst zo duurzaam mogelijk. Daarom werken wij samen met fabrikant Euroclima. Deze Oostenrijkse leverancier hecht grote waarde aan de wet- en regelgeving omtrent duurzaamheid. Euroclima loopt met haar producten dan ook voorop als het gaat om warmteterugwinning, energiezuinigheid en de reductie van CO2-uitstoot in het productieproces. De luchtbehandelingskasten voldoen daardoor ruim aan alle Europese actuele duurzaamheidsnormen.

Investeren in schone lucht

Duurzaamheid kost geld. Dat is een veelgehoord bezwaar van organisatie om niet te investeren in luchtbehandeling. Echter, met een pandemie en energiecrisis om de hoek, is de urgentie om te verduurzamen groter dan ooit. Bovendien wordt ook de relatie met andere kostenposten zoals ziekteverzuim steeds duidelijker. Ook in ons team leeft het steeds meer; we rijden elektrisch of komen op de fiets naar het werk en laten bomen planten door onze samenwerking met Viridi Air. Duurzaamheid is immers niet iets dat je doet voor het moment, maar voor de lange termijn. Investeren in schone lucht geeft een goed gevoel!

Heeft u behoefte aan advies over duurzame luchtbehandeling? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Terug naar overzicht
info@altop-international.nl +31 (0)316 - 82 00 30